090129-30

det här har jag haft för mig de senaste dagarna i bilder.
1. fina puma, pella och tite spelade. 2. louise... sjunger? 3. jag och ellen dansar spybar-dansen. 4. sofia och jag knastar. igen.
fina dagar har det varit, med många bra människor, men nu börjar jag bli sjuk. får se om jag orkar pallra mig iväg på de där födelsedagsfesterna ikväll eller och jag stannar hemma med louise och bolt. xxo

100128 - AREWE?

har inte orkat pallra mig ut än. sitter hos far och datoriserar (liksom resten av familjen, bokstavlingen alla sitter med en dator i knät, även lillebror fem år). det är något tvprogram på om nyår i thailand och jag kom att tänka på vad i helvete jag kommer göra på nyår 09/10. min naturliga assosiation blev ett svinkallt slussen med fyrvärkerier och fina vänner men så kom jag på att mitt nyår med största sannorlikhet kommer spenderas någon helt annananstans. frågan är bara vart...


hong kong
?

koh kod?

katmandu?

eller har jag helt enkelt tröttnat och åkt
hem?

det känns läskigt att inte veta. men ganska befriande också. idag är det ganska exakt tre månader kvar tills vi åker. har jag föresten berättat att jag ska vandra genom himalaya?

090128 - those where the days


kom hem och kollade igenom lite gammla bildagböcker. hittade den här riktigt gamla bilden från någon festival i rålis. eller ja, så gammal är den inte, 2005 skulle jag tro. det är jag och sara i mitten med luggarna. bilden är tagen av fantastiska puma berg. hon heter iggo på bilddagboken. nu ska jag nog äta lite så får vi se om jag orkar mig iväg på festligheterna ikväll.

090127 - missing chuck bass


bild
jag dog en smula när jag insåg att serien hade uppehåll i usa igår meaning no bass for me förän nästa vecka. det är helt sjukt vilken tonårscrush jag fått för den här killen. han är som den nya generationens johnny depp. It's the cheek bones. att jag inte för ett ögonblick förstod att chuck bass eller ja, ed som han egentligen heter, spelar ungdomsbrottslingen zoran i breaking and entering, gör honom ännu mer till en ny johnny depp. gaah manlighet alltså.
       

 
bild

090126 - mode


  


Idag började modeveckan men eftersom jag är en heltidsarbetande ung kvinna får jag nöja mig med att se men inte röra. Men fördelen med att jobba med barn är ju att man har kvällarna och nätterna lediga (som om jag inte stupar i säng klockan sex varje dag), så festa kan jag ju. Om jag orkar. Under tiden kolla jag igenom
stockholm fashionweek magazine. Bilderna ovan är fotade av Fredrik Skogkvist och finns på sida 65 och 68 i tidningen.

090123I fredags var jag och hille på carin wester-fest på weekdays, vi fick söta små cupcakes i pastellfärger och blev fotade av
stockholmstreetstyleJag hade på mig en gammal kappa från myrorna som jag återupptäckt. Jag insåg att den faktiskt är riktigt tjusig med klockad rygg och roligare färg än allt svartgråttsvart, som trängs i min garderob. Eller egentligen innehåller min garderob en massa hemligheter, men det kan vi prata om en annan dag.Hille och hennes stil alltså... I fredags sneglade jag speciellt på hennes pradaväska som hon (och hennes far jusristen) lyckades få för bara någon tusenlapp istället för nio. Nathalie Schuterman hade nämnligen märkt fel pris och rätt ska vara rätt så väskan blev hilles för inga pengar alls.

Efter weekdays blev det födelsedagskalas för Isak och Jack, sen festa med killar på spybar och efterfest på okänd ort.  

En bra kväll helt enkelt.


tallin
080605


Den femte juni tog jag studenten tillsammans med världens bästa tjejer. På den här bilden är det Sofia, jag och Louise. Sofia hade på sig sin fasters studentdress, jag hade sytt om min mormors bröllopsklänning och Louise hittade sin på stadsmissionen. Jag och min mormor har exakt samma kroppsform eller jag är tack och lov några centimeter längre än hon var. Alla hennes vackra galaklänningar sitter som ett smäck på mig. Det är nästan kusligt det där med gener, tycker ni inte? Studenten var iallafall en helt fantastisk dag, den tog bara slut för fort.


Vi gick inte på vår slutskiva, skolan var så stor och konstig. Vi hade en picknickfest på djurgården istället.Vår fina fest slutade med att sprinklersystemet sattes igång. Det gjorde förstås inget, vi trodde det var champagne. Vilket såklart bara gjorde oss ännu gladare.

dagens outfit - hår


 Allie från
the city i en underbar film om hår. bättre version finns här

090118Lily Cole av Juergen Teller (såklart). Vet inte vart bilden kommer ifrån, vet du? Hur som helst är hennes bröst fruktansvärt vackra.

Min dag har bestått av fina vänner och kreativa unga konstnärer. Det finns en förening för unga konstnärer som jag är med i. Den fungerar helt enkelt som ett nätverk där unga kan utbyta tankar och dra igång projekt, få hjälp eller bara prata konst. Just idag diskuterades cirkusföreställningar, högstadiet och kameror. Vilka resultaten blir får vi se. Peppad som satan blir man iallafall.


and miles to go before i sleep

photos 1 2 3
hedi slimane diary

right now i feel like chuck bass in the latest episode of gossip girl. xoxo you know he loves someone else

trans siberia

bild
härifrån

Transsibiriska, tåg i sju dagar. Det blir den officiella början på min resa. Den egentliga början blir i värtahamnen på färjan till Estland, sen buss till St Petersburg och så vidare till Moskva. Inte riktigt lika mytomspunnet. Men oj vad jag längtar.

stockholm


En bild från förra hösten taget med en egengjort kamera (precis som bilden på mig i korsningen högst upp på bloggen).  Jag byggde min kamera av en rund burk från ikea, en bit av en colaburk och lite papper. Det här var den första bilden jag tog med den. Tror det är vasastan sett från kungsholmen fast spegelvänt, har för mig att jag var på en brygga.

are you calling me darling
En gång i tiden hade jag, nomil och louise en klubb vi kallade klubbfolket (klubb folket, klubbfolket, you decide). Vi körde några gånger och tyckte det var det roligaste vi någonsin gjort. Nu får själva tanken på att arrangera ett liknande evenemang mig att bara vilja sova. Jag känner mig så väldigt gammal, men det blir väl så när man jobbar med treåringar. Mina dagar består mest av drömmar - små barns drömmar, mina resedrömmar, louises resedrömmar, framtidsdrömmar, dåtidsdrömmar, mardrömmar. Väldigt lite substans, men förhoppningsvis blir de flesta verklighet, om en vecka har vi köpt våra biljetter, i helgen köpte jag en ryggsäck. En sån där stor sak som man ska ha när man reser långt. Den hette iallafall nästan något tjusigt nämnligen Carrier Bag. Jag kan låtsas att det är en designerväska döpt efter allas vår Carrie. Nu måste jag bara lösa nästa mysterium, vad har man som handväska/bagage när man ska resa runt i minst åtta månader? Jag avskyr alla sorters små ryggsäckar förutom möjligtvis kånken. Tygpåse? Axelrem? Portfölj?

081231Imorgon är det onsdag. Två veckor sen nyårsafton då jag såg ut som på
bilderna här. Just nu är det bara jobb. Tionde dagen av jobb imorgon sen
en till, två till och så Tallin.

DELAYED::DOLLOUISE


chuckbassissadandsoami