KALIX



i norrland kör man bil på isen. det hör tydligen till.

090226

har åkt tåg hela natten och drömt om kattungar som anfallit mig, alltså ingen höjdarnatt. kom till boden och hade missat bussen för att tåget var två timmar försenat, men det gjorde inget för finaste morfar hade mer koll än vi och var redan där för att hämta oss. det är fruktansvärt vackert här uppe och jag tappar andan lite titt som tätt. just nu sitter jag och läser. köpte shantaram igår på bokrean, har förstått att man MÅSTE läsa den om man ska till indien, iallafall enligt bästa jenny...
bildkälla ?

090224


saker jag tycker om just nu:
prata med barn
tjuvröka
gå runt i aftonklänning
vakna av ljuset
semlor
manshänder
nyckelben
te

imorgon åker jag till norrland. ska till kalix och hälsa på morfar och hans katt person. som är son till min katt selma. hon är visserligen inte min längre, hon bor hos en fin gammal dam eftersom min far blev allergisk och därmed skickade iväg vår lilla svartvita hårboll. i norrland är det snö och tjugo minus. vinter med andra ord. min plan är att sova, läsa, se på film, laga palt och bygga snöslott. tips på bra böcker? xx



på bilderna: courtney love av hedi slimane


SIXTYFIVE

sextifem dagar. nio helger. nästan tio veckor. helt helt helt sjukt. panik. sedan minst 246 dagar innan jag får se allt det här igen. det är snart jag åker. riktigt snart. tiden går ju så snabbt dessutom. ska hinna så mycket. så mycket folk jag vill träffa. så många kramar. jag kommer sakna alla, allt. men det. ska. bli. så. SKÖNT. är så fruktansvärt trött på stocholm. har varit det nu i sju år, men den som väntar på något gott väntar aldrig för länge aight?

nylon september nollsju

090222


one film down, one to go.

OSCAR

bild

heath ledger gör mig ganska stum. riktigt riktigt bra skådespelare har den effekten på mig. han var väl någon form av förebild. en aktad skådespelare. jag blir alltid lite ledsen när jag läser om honom någonstans, ser en bild. blödig som jag är. förväntar mig att jag kommer gråta lite när (inte om, för man nominerar inte en död person för att inte ge dem priset) han får sin oscar. nu ska jag ha oscarskväll och titta på changeling och benjamin button.



bild

090220


jag har alltid fantastiskt storslagna planer för mina fredagar. LEDIG! liksom. jag ska promenera hem från jobbet, dansa ensam till jättehög musik, dricka rysk champagne, förfesta hos någon kul person, dra ut och festa till fem, gå på bästa efterfesten och sen inte gå och lägga mig förän solen gått upp (vilket ju är ganska sent såhär års...)... vad jag dock aldrig lär mig att räkna med är hur fruktansvärt sjukt trött jag är på fredagar. jag lyckas följa planen fram till den ryska champagnen ungefär. den får fortsätta stå där i min hylla och vara vacker. det är ju ändå ett tag kvar tills jag åker...
jaja, i vilket fall, mina storslagna fredagsplaner blev minimerade till en promenad hem från jobbet, en del dans (tills jag somande i soffan för femtio minuter sen), förfesten blir en middag med ekologiskt rödvin. de fantastiskt dansanta festerna blir utbytta mot vår stammisbar och svår techno i min favoritkällare vars namn egentligen är ett format på filmrutor. inte helt fel det heller. och ibland lyckas jag ju faktiskt med mina fantastiska partyplans. men mest på lördagar...

bilder:
hedi slimane

GURSKY

snart är det helg tjoho! inte för att jag är ledig då, jobbar då med. på mitt extrajobb. men det tänkte jag inte låta hindra mina fantastiska helgplaner. imorgon blir det kolonifest på berns, festa med killar på spybar och vidare ut i morgondimman tills jobbet kallar. efter jobbet ska jag gå på moderna och kolla in gursky-utställningen som den fotofantast jag är. tror ioförsig att alla med någon form av konstintresse tycker att hans foto är fascinerande. och eftersom jag fick svar på det där smset iallafall så får vi se vad lördagskvällen mer har att erbjuda...



bilder:
andreas gursky (vet dock inte bildkälla)


MINI

jag blev inte sjuk iallafall. men det kanske kommer smygande en annan dag. man får ju inte vara för positiv. jag bor ju ändå i stockholm, här är vi inte positiva. fast idag är jag det, liksom fnissig och väldigt flickig. började dagen med att bege mig in till staden för att tjyvkika lite på minimarkets nya linje mini for many market. några plagg fick mitt hjärta att klappa lite extra hårt. men det är hemlis hemlis och fniss fniss. himla trevligt var det och mysigare systrar får man leta efter. sen jobbade jag och det var kaos men mys för barn är bra. mini-människor. nu sitter jag och väntar på ett sms jag antagligen inte kommer få. suck. här är iallafall lite tjusiga bilder från minimarkets visning.

bilder från
elle och pause


SWEETSUMMERRAIN


jag håller på att bli sjuk. jag är helt säker. suck suck suck. försöker kurera mig genom att titta lite på sommriga bilder.


LOVE

den här helgen har också varit fin. gott om fina helger nu för tiden. kan bero på det underbara sällskapet. igår var alla hjärtans dag som spenderades med de jag älskar mest, mina små bröder. jag fick världens bästa komplimang du är ett hjärta matilda. det är vackert det där med syskonkärlek. världens bästa louise kom och sov skavfötter med mig och idag fikade jag konstant. pratade tårar och kenny starfighter. nu lyssnar jag på min spotify-playlist med det passande namnet SUNDAY. känns som jag håller på att få mördarinfluensan dock, alla på jobbet har haft den så jag bara väntar... är säkert bara lite hypokondrisk.




dessa två bilder sitter på min vägg och är tagna av james bidgood


SUNDAY

Söndag är från och med idag min favoritdag. Här är lite fina bilder jag vill dela med mig av:



bild 1 & 2
ryan mcginley

FUTURE


fotgrafier:
ryan mcginley

jag är så pepp. det liksom bara sprakar, och en bild säger mer än tusen ord right? här är några saker jag ser fram emot:
- solen
- ryssland
- födelsedagar
- spänningen
- drömmarna
- himalaya
men mest av allt pirra det för att jag inte vet vad som kommer. jag vet inte vad, vem, var eller hur jag är om ett halvår. jag vet bara att det kommer bli bra, det kommer bli bäst.

KJELL



jag har haft en liten (alltså väldigt liten) crush på kjell bergqvist sen jag såg honom i filmen jack som utspelar sig i stockholm 1978.. han ser ju nämnligen precis ut som alla söta pojkar man kan hitta på söder. inte så mycket som förändrats med andra ord.

090213

När jag kom hem idag hade jag jobbat tolv dagar i sträck. men den som väntar på något gott jobbar aldrig för länge, som jag försöker intala mig själv. dock har mitt bloggande blivit aningens lidande på grund av ökat behov av sömn (=jag somnar när jag kommer hem vid fem) och den lilla tid mellan powernap, sova middag och läggdags har jag försökt vara social. tillexempel sjunga karaoke med sköna brudar på spyan. kan ni gissa vilken sång vi sjunger?

TORN såklart!  fantastisk låt, nästan lika fantastiska som mina lipmoves.

nu ska jag försöka sätta ihop något läsbart. xoxox


090206 TIME


träffade mysigt folk igår. bland annat denna sköna dam karin med världens största armbandsur. bilden har jag snott av simon gossen på bilderna nedanför. fina bilder tar han och
hans blogg finns här

foto: Simon Kjellberg


090205 SUBURBAN KID



bilder: mina egna
har precis kommit hem från en lång dag. jobbat många, många timmar, träffat vänner, pratat allt och ingenting, druckit öl och bara myst. jag börjar bli lite smått nervös över att vi inte köpt biljetterna än, men det är adrianas fel.. i blame alcohol. xxx

GOSSIP




bilder:
dlisted

the bass is hooked.. som man kan säga. "vanessa" aka namnlös har snott allas vår man "chuck bass" aka ed westwick... hjärtesorg.


090204 DO/DONT


Okej. En av de två läskiga sakerna jag gjorde igår var att höra av mig till en person som jag kanske kan komma att tycka mycket om. Hur som helst så fick jag inget svar, men jag kände att det inte gjorde så mycket för jag var sjukt nöjd med att bara hört av mig. Jag har inte begåvats med det bästa av självförtroenden (men jag jobbar på det) så att höra av mig och trots uteblivet svar och ändå vara nöjd tyckte jag var värt att skriva ett inlägg om. Vilket jag också gjorde. Men så medan jag skrev så fick jag ett svar iallafall. Ett konstig svar, men ändock. Ett svar jag kan svara på, som kanske leder till att vi ses, som kanske leder till, ja, vem vet.. Men jag sitter här och är lite handligsförlamad, vad gör jag nu? Jag brukar ju inte höra av mig, jag brukar ju därför inte få svar, vad svarar jag? Gah..


foton:
nan goldin


BEVAN/BÄVAN


tänkte att jag kunde passa på att lägga upp några fler fina bilder av wendy bevan. hittade hennes fantastiska bilder hos
lolita första gången (tack för tipset) men jag har ingen aning om var jag hittat de här två. och ursäkta min dåliga ordvits, men jag känner lite bäva. självklart över mitt läskiga utspel. nu ska jag nog sova. xxo

ps. såg äntligen gossip girl episode 17, åh åh chuck! men så upptäckte jag att the city inte visas förän inatt.. suck.. ds.

WAIT


foto: wendy bevan

väntar fortfarande. jag vågade iallafall. ser rätt mörkt ut dock, men jag vågade! det är det viktigaste.

SUNDANCEKID


hittade den här vackra personen på
wwd. hon är tydligen en up and coming skådespelerska vid namn carey mulligan. fotot är taget av george pimentel. har jag berättat att jag också ska bli skådespelerska?

090203 THRILL


bild
gjorde precis något väldigt läskigt. får se hur det går.. xx

090202




idag har jag legat hemma och mått dåligt. kollat på film, spotifyat, sovit. försökt komma på något vettigt att göra men det har inte gått. har försökt tänka ut någon form av framtidsplan men det går inte heller. skrev ju förut att jag ville jobba med foto och film, men nu har jag kommit på att jag måste göra något vettigt, något som betyder något. ack ack. röntgensköterska? har iallafall haft en himla fin helg, tur att man har så fina vänner.



foton:
hedi slimane

KATE/LEO LEO/KATE



jag såg revolutionary road häromdagen. inte den gladaste filmen jag sett men vad kan man förvänta sig med kate och leo i huvudrollerna. mästarna på icke fungerande kärlek. fin film ändå. men så är jag ju hur lättköpt som helst när det kommer till film. är det snyggt filmat, genomtänkt, så älskar jag det oavsett handlingen.

090201




bilder av chadwick tyler,
länk


kom precis hem från en dag av vårsalonger, regissörer, vänner och mammut. nu är jag trött och en aning förvirrad. vet inte riktigt vad jag tyckte om mammut förutom att den var snygg. måste nog smälta den lite. jag älskar film för övrigt. film och foto är väl det som jag fascineras och exalteras mest av. gör det lättare att se verkligheten. när jag blir stor ska jag jobba med film och foto. kanske med scenografi också. skapa världar och sånt ni vet.